HondaSquad.Com :: Bağımlılık Yapar!
Portal Forum K.Paneli Üyeler Arama Takvim

Geri git   HondaSquad.Com > HondaSquad.Com > Honda Squad > Öneriniz/Şikayetleriniz/Sorunlarınız

Öneriniz/Şikayetleriniz/Sorunlarınız Forum ile ilgili problemlerinize buradan çözüm bulabilirsiniz...

Paylaş ve Sakla Seçenekler Stil
Alt 12-05-2010, 10:05   #1
XeL' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
XeL' Offline
1.400 CC
İletişim:
Araçlar:
Üye No: 2525
Aracı: Mademoiselle Naz..!
Çevrimiçi Süre: 11 Saat 45 Dakika 59 Saniye

Herkese merhaba arkadaslar.. aranızda henuz yenı sayılırım..fakat dıkkatımı ceken bır durum var..
admınlerımle ve sızlerle paylasmak ıstedım..

sıtemızın gırıs sayfası..bulusmalarımız.. suan hatırlamadgım bır ıkı sey daha eskı tarıhlerde kalmıs.. bence guncellense, ne blym yenılense konular..bulusmalar yapılsa tabı kı daha guzel olur..bunlarla ılgılı bılmedgım bır calısma vs. bır durum var mıdır ?

sadece bu sekılde dısardan gordgum bırsey bu..durumun ıcını bılmıyorum..yalnısım varsa duzeltın lutfen...

saygılarımla..

> Göksel AYDIN <
  XeL' Kullanıcısına Ö.M Gönder XeL' ait bütün Mesajları bul Alıntı ile Cevapla
Reklamlar
Alt 12-05-2010, 10:28   #2
Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engin Offline
2.400 CC
İletişim:
Araçlar:
Üye No: 1484
Aracı: FD6
Çevrimiçi Süre: 3 Hafta 2 Gün 16 Saat 46 Dakika 22 Saniye

kaç admin vardı? 10 tane mi
Alt 12-05-2010, 10:51   #3
Agent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Agent Offline
Administrator
İletişim:
Araçlar:
Üye No: 6
Aracı: PH2 / RS
Çevrimiçi Süre: 1 Hafta 4 Gün 7 Saat 13 Dakika 21 Saniye

Xel arkadaşım, forumumuzu henüz tam tanımadğın için böyle birşey söylemekte haklısın. Ama burası öyle bi forumki zaten herkes hergün görüşüyor zaten birbiriyle ve 2-3 haftada bir org. yazpılıyor. Çok yakında Mangal ve piknik buluşması olacak bununda hebrını buradan vereyım ki, bizim yaz buluşmalarımızın eğlencesini herkes bilir

udqhu Kullanıcısından Alıntı Mesajı göster
merkez kaç esp tut
  Agent Kullanıcısına Ö.M Gönder Agent ait bütün Mesajları bul Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2010, 11:03   #4
Engin Offline
2.400 CC
İletişim:
Araçlar:

Ali peki forumu hareketlendirmek konusundaki düşüncelerin nedir?

ya da bu şekilde olması mı özellikle tercih ediliyor?
Alt 12-05-2010, 11:35   #5
Agent Offline
Administrator
İletişim:
Araçlar:

Engin Kullanıcısından Alıntı Mesajı göster
Ali peki forumu hareketlendirmek konusundaki düşüncelerin nedir?

ya da bu şekilde olması mı özellikle tercih ediliyor?
Forumu hareketlendırmek bir adminin değil User ların o forumu benımsemesi yazması takip etmesiyle alakalıdır. Admin gerekli yerde müdahalesini yapar, isteklere cevap verir, sıkıntı giderir vs.. hergün 1000 post olsun diye bir derdimiz tasamız yok ama geçmişe göre düşen bir eğride olduğumuz çok açık ve net. Bunu da yazın yapacağımız sürekli ve user ların ilgisini çekecek buluşma organizasyon ve etkinliklerle tekrar kazanmayı düşünüyorum.

merkez kaç esp tut
Alt 12-05-2010, 12:18   #6
Engin Offline
2.400 CC
İletişim:
Araçlar:

önceliğin buluşmalardan ziyade, yeni ve ilk kez açılmış konular oluşturmak,
arama motorlarına atıyorum, honda ve far yazıldığında HondaSquad linkini çıkarmak, etkinliği daha da artıracaktır.

Hani bi tech kadar olmasa bile günde 200-300 postun yazıldığı (geyik değil, içi dolu cümlelerin sarfedildiği), güzel konuların açıldığı, dışarıda hondasquad denildiğinde fransız fransız bakılmadığı bir forum olmasını çok isterim.

Bu anlamda da bunları düşünmek site kullanıcılarının değil, adminlerin görevi olduğunu düşünüyorum açıkçası.

ha bu durağanlıktan site yöneticileri memnunsa ve HS nin çizgisi bundan önce olduğu gibi bundan böyle de bu olacaksa, zaten kimseye bişey söylemek düşmez
Alt 12-05-2010, 12:56   #7
Agent Offline
Administrator
İletişim:
Araçlar:

Bizim çizgimiz zaten belli herkes bunun farkında, tek markaya yönelik hiçbir forumun tech gibi olması beklenemez zaten, kaldıkı öyle bir amacımızda yok

Sitenin her aramada kafada çıkmasını sağlaması için dediğin konuları sadece 6 adminin görevi olarak görürsek bizim forumun haricinde hiçbir iş ile alakalı olmaması gerekir, yada net 3-5 saatimizi günde ayırmamız gerekir ki buda imkansız Burda iş bizim kadar sizlerede düşüyor diye düşünüyorum.

merkez kaç esp tut
Alt 12-05-2010, 18:38   #8
XeL' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
XeL' Offline
1.400 CC
İletişim:
Araçlar:
Üye No: 2525
Aracı: Mademoiselle Naz..!
Çevrimiçi Süre: 11 Saat 45 Dakika 59 Saniye

Agent Kullanıcısından Alıntı Mesajı göster
Xel arkadaşım, forumumuzu henüz tam tanımadğın için böyle birşey söylemekte haklısın. Ama burası öyle bi forumki zaten herkes hergün görüşüyor zaten birbiriyle ve 2-3 haftada bir org. yazpılıyor. Çok yakında Mangal ve piknik buluşması olacak bununda hebrını buradan vereyım ki, bizim yaz buluşmalarımızın eğlencesini herkes bilir
muhakkak..dogrudur..farkındayım herkes bırbırıyle samımı konusuyor..zamanla bende o sekılde aranızda olurum dıye umuyorum..

reel seyler yapılır..onları da sabırsızlıkla beklıyoruz..ama ondan ote..mesela hala gecmıs tarıhtekı konuların baslıkları en onde duruo..hanı onun gıderılmesı mumkun mu.. sıteye her gırdgımde yenı bırsey kesfedıyorum ama hevesle actgım konular eskı tarıhte cıkıo
ornegın kahve dunyası bulusması

oldu o zmn...yenılıklerı bulusmaları organızasyonları beklıyorum..tesekkur ederım anlayısınız ve cevaplarınız ıcın..

> Göksel AYDIN <
  XeL' Kullanıcısına Ö.M Gönder XeL' ait bütün Mesajları bul Alıntı ile Cevapla
Alt 13-05-2010, 00:48   #9
ZeoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZeoN Offline
-
2.000 CC - TSC
İletişim:
Araçlar:
Üye No: 2
Aracı: 99 Yellow Honda Civic HB
Çevrimiçi Süre: 1 Hafta 2 Gün 21 Saat 50 Dakika 11 Saniye

Sitenin googleda üst sıralarda çıkması demek zengin ve özgün içerik demek.. Ve bu tamamen sistem olarak birbir ilişki içerisinde..
Yazılan konuların artması ve zaman bununla tamamen ilişkili..

Eskiye nazaran düşüşte olduğumuz doğru.. İstatistikler önümde.. Ancak şuda gerçekki hiçbir zaman bu konunun başlığında olduğu gibi güncelliğimizi kaybettiğimizi düşünmüyorum.. Dah az ve öz konular paylaşılıyor o kadar.. Söylemeden edemiyiceğim uzun süre dergide çıkmamamıza rağmn gelen üyelerin istatistiklerine ve üye tanıtım formlarına baktığımda yüzde 85-90'nın googledan geldiğini görüyorum..

BİZİM forumumuz yeteri kadar kendini kanıtladı böyle bir derdimiz yok; biz admin kadrosu ve daha çok userların açağı doğru seçilmiş başlık ve içerikli konular googleda yukarı taşınmamızı sağlayacaktır.. (Örnek Yeni Civic Balata Seçimi konusu)

Onun akabininde geçiş aşamasındayız yakında yenilenme olacak forumumuzda.. Bu yüzden sistemde ufak bir arıza var ve bilerek ellemiyorum.. Googleda biraz kan kaybediyoruz ancak toparlayamayacağımız bir durum değil..

Nitekim açıldığımız zamandan bu zaman PR3'üz ve ne düştük ne arttık.. Buda bu forumun ne kadar son zamanlarda düşüşte yaşasa istikrarlı olduğunu gösterir.. Ayrıca 3 senede açıldığın günden bu yana PR3 olarak giriş yapıp istatistikleri dikkate aldığımız aynı şekilde PR3'te kalmakta ilginç ama güzel bir başarı

Şunuda unutmayalım Tech gibi forumlarla bu tür forumları kıyaslamak çok mantıksız.. İçerik, isim başlığı altında bakarsanız bizim forumlarımızın tarzındaki birçok forumun seçenekleri kısıtlı ve kategorileri farklı.. Ayrıca buradaki istenen ortam ile oradaki ortam çok farklı.. Ki oradan çokta arkadaşımız var ancak burası oradaki muhabbeti hiçbir zaman kaldıramaz.. Ön kapı arka kapı misali

Yazın gelmesiyle hareketlenecek olan ortam ile birlikte yapacağımız buluşmalar hareketlilik getirecektir.. Faydalı konular dışında benim kişisel olarak en önem verdiğim şey güzel geçen buluşmalar..

Geçmiş tarihteki başlıkların önde durmasının sebebi bilinçsiz userların kullanım tarzı.. 4 gündür yoktum ve forumu açıp yeni mesajlara baktığımda ölüsü canlanmış 2 tane konu gördüm.. Şimdi kilitlesek bir türlü kilitlemesek bir türlü, silsek bir türlü silmesek bir türlü.. Çünkü konularda yararlı içerikte var.. Nitekim bu konuları silmek yada sizin görmediğiniz çöp kutusuna taşımakta bir o kadar googlela alakalı sıkıntı doğuruyor..

Detay için: http://www.hondasquad.com/forum/show...083#post105083

"Bir sistem yönetilmelidir. Sistemler kendi kendilerini yönetemezler!"
  ZeoN´nin Web Sitesini ziyaret edin ZeoN ait bütün Mesajları bul Alıntı ile Cevapla
Alt 13-05-2010, 08:58   #10
Engin Offline
2.400 CC
İletişim:
Araçlar:

Ben söylediklerinize katılmıyorum.
Bardağın dolu tarafı görüldüğü sürece ilerleme kaydedilemez. Bu tip açıklamalar durumu düzeltmeyecektir. Dellenen vatandaşı sakinleştirmeye çalışan iktidar partisi kıvamında cümleler bunlar..

3 yıldır site yerinde sayıyorsa, ilerleme kaydedemiyorsa (user sayısı, sayfa hitleri vs) site geriye gidiyor demektir. en azından internet dünyasında bu böyledir.

Ayrıca site dımdızlak durup, sadece PitStop ta günaydın iyi akşamlar denilerek istediğiniz kadar buluşma yapın.. Siteyi hareketlendiremezsiniz.. Bu yanlış bir süreç yönetimi.

Tech i ben örnek verdim sadece.. Başka Honda sitelerini örnek vermek istemediğimden tech dedim. Ama anlaşılmamış demek ki..

Bir ara hatırlarsınız baya konu açtım ben. Farklı değişik, olması gereken vs. sonra kestim. Kimse neden diye sordu mu bana? Sormadı. Ben orada konu açarken, Adminlerin çoğu PitStop ta günaydın, merhaba vs demekle meşguldüler. Ben de kestim bu konu açma mevzusunu, zira siteyi hareketlendirecek ekip falan yoktu ortada..

Sitede kaç admin tane var? Kaç admin kaç tane adam akıllı konu açmış Cumhur dışında? Admin demek sadece site polisliği yapmak demek midir? Ayda bir canı isterse yazan (o da pitstop a) adminler kimlerdir?

Site böyle hareketlendirilmez. En başta Tüm adminler taşın altına elini sokacak, ondan sonra site ziyaretçilerinin siteye gelip gitmesini konuşacağız.

Sitenin admini siteye uğramazsa, mesajları merhaba günaydın olursa sadece; diğer site üyeleri neden gelmiyor diyemez kimse.

Daha önce de yazdım, yine yazıyorum. HondaSquad ı kurarken amaç bu ise, yani "günde 3-5 mesaj atılsın, sakin bir site olsun, zaten 10 kişi arkadaşız biz, bizim sohbet yerimiz olur, ha üye olmak isteyen tanışmak isteyen olursa da buyursun gelsin." şeklinde düşünülerek açıldı ise burası,

toparlarsam sitenin karakteri bu ise, o zaman ben yanlışım. Herkesten özür dilerim.

HondaSquad ın çok çok daha iyi yerlerde olmasını istediğimden dolayı bunları paylaştım... Yapıcı yönde bir eleştiri olarak kabul edin bunları..
Alt 13-05-2010, 15:35   #11
ZeoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZeoN Offline
-
2.000 CC - TSC
İletişim:
Araçlar:
Üye No: 2
Aracı: 99 Yellow Honda Civic HB
Çevrimiçi Süre: 1 Hafta 2 Gün 21 Saat 50 Dakika 11 Saniye

Engin Kullanıcısından Alıntı Mesajı göster
Ben söylediklerinize katılmıyorum.
Bardağın dolu tarafı görüldüğü sürece ilerleme kaydedilemez. Bu tip açıklamalar durumu düzeltmeyecektir. Dellenen vatandaşı sakinleştirmeye çalışan iktidar partisi kıvamında cümleler bunlar..

3 yıldır site yerinde sayıyorsa, ilerleme kaydedemiyorsa (user sayısı, sayfa hitleri vs) site geriye gidiyor demektir. en azından internet dünyasında bu böyledir.

Ayrıca site dımdızlak durup, sadece PitStop ta günaydın iyi akşamlar denilerek istediğiniz kadar buluşma yapın.. Siteyi hareketlendiremezsiniz.. Bu yanlış bir süreç yönetimi.

Tech i ben örnek verdim sadece.. Başka Honda sitelerini örnek vermek istemediğimden tech dedim. Ama anlaşılmamış demek ki..

Bir ara hatırlarsınız baya konu açtım ben. Farklı değişik, olması gereken vs. sonra kestim. Kimse neden diye sordu mu bana? Sormadı. Ben orada konu açarken, Adminlerin çoğu PitStop ta günaydın, merhaba vs demekle meşguldüler. Ben de kestim bu konu açma mevzusunu, zira siteyi hareketlendirecek ekip falan yoktu ortada..

Sitede kaç admin tane var? Kaç admin kaç tane adam akıllı konu açmış Cumhur dışında? Admin demek sadece site polisliği yapmak demek midir? Ayda bir canı isterse yazan (o da pitstop a) adminler kimlerdir?

Site böyle hareketlendirilmez. En başta Tüm adminler taşın altına elini sokacak, ondan sonra site ziyaretçilerinin siteye gelip gitmesini konuşacağız.

Sitenin admini siteye uğramazsa, mesajları merhaba günaydın olursa sadece; diğer site üyeleri neden gelmiyor diyemez kimse.

Daha önce de yazdım, yine yazıyorum. HondaSquad ı kurarken amaç bu ise, yani "günde 3-5 mesaj atılsın, sakin bir site olsun, zaten 10 kişi arkadaşız biz, bizim sohbet yerimiz olur, ha üye olmak isteyen tanışmak isteyen olursa da buyursun gelsin." şeklinde düşünülerek açıldı ise burası,

toparlarsam sitenin karakteri bu ise, o zaman ben yanlışım. Herkesten özür dilerim.

HondaSquad ın çok çok daha iyi yerlerde olmasını istediğimden dolayı bunları paylaştım... Yapıcı yönde bir eleştiri olarak kabul edin bunları..
Düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum..
Bu site en üst sıralara çıktığı zamanda aynı mantık vardı şu anda da aynı mantıkla yürütülüyor.. Söylediğiniz tarzda bir yönetim tarzı bu sitede yok nereden neyi yakaladınız anlayamadım?

İsterseniz buyrun sizide admin yapalım o zaman belki ne demek istediğimi anlarsınız.. Olay konu paylaşmakla bitmiyor.. Olay birtek adminlede bitmiyor.. Yapıcı eleştirileriniz için teşekkürler ancak forumunda 3 senedir yerinde saydığı yok.. En azından istatistikler bunu gösteriyor.. Yerinde saysa çok daha ciddi bir düşüş olmalı..

96dan beri internetteyim bir sürü forum yönettim. Bir sürü forum en üst seviyelerde yer aldı.. Ancak kategorisel olarak ve içerik olarak her forumun çıkabileceği üst sınırlar vardır.. Bizimki budur demiyorum ancak çok çıktık biz o sınırlara.. Şu anda ufakta olsa düşüş olabilir.. Herşeyi adminlerden beklemekte çok sağlıklı değil.. Her konuyu adminlerin açması ve böyle gözükmeside normal birşey değil.. Bu forumu severek katılan ve takip eden BİLİNÇLİ user nerede peki?

Dediğim gibi saygı, sevgi, paylaşım yeteri kadar yada üst düzeyde olduğu sürece bizim için problem yok.. Şikayetleriniz tabiki olabilir ancak bunlar daha gerçekçi ve makul düzeyde olmalı bence..

Bir kişi ayırıp diğer yöneticileri yada userlarıda bir kenara koymakta çok sağlıklı bir bakış açısı değil.. Siz neden kesiyorsunuz ayrıca paylaşımlarınızı.. Açtığınız herhangi bir konu ilgi görmedimi? Gördü.. Dikkat edilmedi mi? Edildi.. Yeri geldi önemli konu diye işaretlendi.. v.s v.s Bence kendinizce aldığınız oto kontrol mekanizmasıda hepimizin severek bulunduğu bu ortam içerisinde gereksiz olmuş..

Şuda bir gerçekki olay konu açmakla bitmediği gibi hangi adminin bu forum için ne yaptığını yada neler yaptığını kimse buradan böyle ve kesin bir şekilde göremez.. Çünkü yapı buna izin vermez.. Hepimiz çalışan, yoğunluğu olan ve sıkıntılarıda olabilen insanlarız.. Düşüş yok demiyorum ancak toparlanamayacak bir durum değildir bu ve bunu daha önce kısa süreli birkez daha yaşadık, anlatmaya çalıştığımda bu.. Bu yüzden en baştaki siyasetle karışık eleştirinize anlam katabilmiş değilim..

Detay için: http://www.hondasquad.com/forum/show...083#post105083

"Bir sistem yönetilmelidir. Sistemler kendi kendilerini yönetemezler!"
  ZeoN´nin Web Sitesini ziyaret edin ZeoN ait bütün Mesajları bul Alıntı ile Cevapla
Alt 13-05-2010, 17:00   #12
Engin Offline
2.400 CC
İletişim:
Araçlar:

Bahsettiğiniz konuları, dağıtmamak için madde madde ele almak istiyorum.

1- Adminlik..
Öncelikle ben adminlik peşinde değilim.. Bu şekilde algılanması rahatsız etti beni. O şekilde anlaşılmasını da istemem. Başka forumlardan da bir kaç kez adminlik teklifi yapıldı, istemedim, HS de de istemiyorum. HS da aktif bir kullanıcı olmayı tercih ediyorum.
Mesleğim gereği (IT Projeleri Yöneticiliği/Yönetmenliği) biliyorum ki Adminlik sorumluluk işidir, aktif olmak, paylaşımlarda bulunmak, sitenin farkını ortaya koymak, benzer sitelerden farklı kılmak için beyin yormak gibi misyonlar user lardan farkını ortaya koyar. En azından benim Admin tanımım bu. Admin olsam (velevki) bu şekilde davranırdım.

2- Forumun geriye doğru gittiği konusu;
Yine anlaşılmamış, daha basite indirgeyeyim o halde..
Bir internet sitesi (forum ya da platform olabilir bu,) kurulduktan 3 yıl sonra pek tabiiki Hit ve user sayısında bir artış olacaktır.

Ancak bu artış,
ilk yıl 10 birim
ikinci yıl 10 birim
üçüncü yıl da 10 birim artarsa bu site (proje) başarısız sayılır.

Bu artış ilk yıl 10, ikinci yıl 15, üçüncü yıl da 20 olsa bile başarısız sayılır.

Sitenin başarılı olarak tanımlanması için, hit, ziyaret sayıları ve user sayılarında baya dikine bir grafik görünmesi gerekir. Kaldı ki günde 10 mesaj atılıyor mu siteye? Haftalık açılan konu sayısı nedir? (Geyik konular ve ürün satış konuları da dahildir buna) Çok çok az..

User ların siteye kendi kendine gelmesi, kendi kendine üye olması, ya da sırf buluşmalarla siteyi güncel tutmak, yeni üyeler kazandırmak, hareket ettirmek gibi bir beklenti varsa bence sürecin yanlış yönetilmesi söz konusu.
3 yıldır yürütülen bu "süreç yönetimi" doğru olsa zaten şu anda binlerce üye olurdu sitemiz.
Sayısız hit alırdık, HondaSquad denildiğinde insanlar yok duymadım demezdi.

Demek ki yanlış bir taktik bu..

3- User konusu.
Sadakatli user lara, bilinçli user lara ihtiyaç var demişsiniz. Bu konuda mutabıkız ancak adminlerin görev tanımı sadece polislik yapmak mıdır? Kaç admin var ve ne yapıyorlar gibi daha önce adminlerle ilgili sorduğum sorulara cevap vermekten imtina etmişsiniz, sizin tercihinizdir.

4- Paylaşımlarım
Paylaşımlarımı kesmem demeyelim ara vermek diyelim. Özgün, sadece HS da olan paylaşımlarıma tabiiki devam edeceğim. Ancak biraz daha monitör etmem lazım siteyi. Kendin çal kendin oyna şeklinde oluyor zira..

5- Siyasi herhangi bir mesaj vs vermiş değilim. Dellenen vatandaşı sakinleştirmeye çalışan iktidar partisi kıvamındaki cümleler diyerek bir teşbih yapıyorum. Hani bardağın dolu tarafını göstermeye çalışmak ve eksi yönleri kapaya çalışmak gibi..

6- Bu konuda artık başka bir şey yazmayacağım, söylediklerimi değerlendirip değerlendirmemek yönetici kadrosunun insiyatifindedir. Ben daha iyi bir siteye sahip olmak adına gördüklerimi paylaştım.

İyi günler

İşaretlemeler

Etiketler
güncel, kalmak

+ 1 ziyaretçi şuan bu konuyu okuyor

Seçenekler
Stil